Storfjordens Automobil Klubb

Veteranbilklubben for hele Sunnmøre

Fra løp, turer og treff

En trivelig og interessant tur til Kristiansund.
En tur i gammelbil i godt vær med hyggelige venner er alltid bra. 
Når turen toppes med like interessante og hyggelige folk underveis - og en i tillegg får lov til å se på hva andre likesinnede steller med - da er turen komplett - og denne turen ble veldig komplett! 

Den eneste negative ved turen var antall oppmøtte fra SAK; 7 biler er stusselig! Jan Arvid Sylte, Odd Østen Hurlen, Leif Lundanes, Helge Tørlen, Odd Kåre Borvik, Svein Solheim og Sverre Barstad med anstand, fikk imidlertid en flott tur og ble kjent med to helt spesielle veteranbil entusiaster.

 I Kristiansund ble vi møtt av Øyvind Sagli i sin flotte 1978 Rolls-Royce Cornicle. Han var vår hoved kontakt i Kristiansund. Les mer om han nedenfor


Sagli loset oss til Steinar Wiik Sørvik sitt verksted. Den profilerte advokaten har her et fristed med avstand til papirbunkene på kontoret. Han liker olje på fingrene og å skru selv.  Wiik Sørvik har alltid vært kjent som kunnskapsrik bil-entusiast med mange spesielle biler,- og her var en herlig liten samling av E-Types, XJ6 i flere serier, Flere Austin Healy og Triumph m.v.
Alle bilene var ikke i mint condition, - det var tydelig at dette var en mann som var mer opptatt av å kose seg med å bruke bilene og fikse småting, enn å søke det perfekte.

Etter besøket hos Wiik Sørvik kjørte vi en runde gjennom byen med en lunsjpause på Kaffebrenneriet og en liten tur innom Mellemverftet og havnen. Deretter kjørte vi over til Innlandet hvor vårt hotell lå, og Øyvind Sagli har sine lokaler.

Øyvind disponerer to lokaler. Det ene er en tidligere klippfisk bedrift hvor underetasjen leies ut til lagring av veteranbiler. Avfuktingsanlegg  var montert og alt på stell. Her var flere spesielle biler, bl.a. en 1964 Tatra 613 med luftavkjølt 8 hekkmotor!, en Jaguar XK140 Coupe, VW minibuss, Skoda Felicia cabriolet, noen Jaguarer, Alfa Romeo, Oakland, Bobler mv. Noen av bilene var prosjekt for restaurering.
Da vi var ferdig med denne omvisningen kom Sagli sin sønn tilbake fra en brudepartur med familiens 1934 Rolls-Royce 2025, og Øyvind viste oss noen av detaljene som forklarer hvorfor Rolls-Royce har hatt den status merket har. Se filmen nevnt nederst i artikkelen.

Etter dette booket vi inn på hotellet og fikk en liten pause før kveldens reke- og krabbe måltid i Øyvinds verksted.

Verkstedet lå en fin spasertur fra hotellet, - i underetasjen av nok et av Lossius familiens industribygg som Øyvind har tatt i bruk litt til lager av biler og verksted.

Utenfor selve verkstedet var en hall hvor flere biler, - herav noen prosjekt, var oppbevart. Her var også en lakkeringsboks, og en fin "Hit'n Miss" maskin som ble startet opp.

I et siderom til selve  verkstedet var et maskineringsrom med engelsk hjul, falseverktøy og alt en trenger til skikkelig restaureringsarbeid. Dette var tydelig satt sammen av en mann som vet hva som skal til og kan å bruke det.

Inne i verkstedet var der flere biler i arbeid. Bla a. en Rolls-Royce cab ca '30, MG-TF, MG-TA, E-type, Austin Healy, Oakland. Det var flere eiere på bilene og vi forsto at en måtte ha lang "fartstid" i miljøet for å slippe inn her.   

Øyvind har riktignok trappet ned noe i jobbsammenheng, men synes likevel å ha et ekstra sett med timer i døgnet. Det virket som han både greier både å bruke bilene restaurere nye med en fantastisk perfeksjon. Dessuten gjør han alt selv. Snekkerarbeidet på Rolls'en han har i arbeid gjør enhver møbelsnekker rangen stridig. I tillegg sveiser og lakker han. Deler lages med Engelsk hjul, falsemaskin og handhamring på sandsekk!  Selv interiør og kalesjer syr han selv - i eget syrom!  

Man skulle tro at et slikt menneske ikke hadde tid til familie, -men neida; - søt, blid og effektiv ordnet hans kone Cathrine Lossius Sagli festbord i verkstedet. Reker - krabbeskjell og hvitvin sikret god stemning utover kvelden.
I løpet av kvelden fikk vi også se en bildeserie fra da han laget en 7 lags kalesje på sin Jaguar XK140, samt en artig film med Rowan Atkinson om utvikling av  Bentleys turbo. 
Senere fikk vi vite at den effektive Cathrine også driver familiens klippfisk bedrift. Sønnen hadde vi møtt før i familiens Rolls til bryllupskjøring. Denne familien ligger ikke på latsiden!

Tusen hjertelig takk både til Steinar Wiik Sørvik og til Øyvind Sagli og hans familie for stor gjestfrihet og bruk av tid på oss sunnmøringer. 
Se alle bildene og bilene i vedlagte album.
KLIKK PÅ BILDET TIL HØYRE for å åpne albumet 
I albumet ligger også en film

http://galleri.storfjorden.no/#!album-18-67

 

Medlemmer-Logg inn!

Som medlem kan du logge inn og få tilgang til medlemsrelaterte sider.

Som innlogget finner du nye menypunkter i hovedmenyen samt en egen meny i sidefeltet. Artikler som er forbeholdt medlemmer vil også bli synlige.

SAK hjulhuset

Copyright © 2013. All Rights Reserved.