Storfjordens Automobil Klubb

Veteranbilklubben for hele Sunnmøre

Vårt klubbhus "Hjulhuset"

Klubbhuset  ble kjøpt av klubben i 1999. Huset hadde tidligere vært bilverksted og var i  dårlig stand da vi overtok eiendommen, men etter en stor innsats fra mange av våre medlemmer har vi nå fått et svært tjenlig bygg som vi er stolt over, og som blir flittig brukt.

Bygget har 2 løftebukker, hydraulisk presse, dreiebenk sveise apparat, dekk-omlegger, og en mengde utstyr som er utrangert på moderne "delebytte" verksted, men som var uunnværlig ved tidligere velutstyrte bilverksted. Vi har bl.a. utstyr for å bore sylindre, slipe topper og slipe ventiler.

Klubben har etter hvert også fått et omfattende bibliotek med verkstedmanualer og tekniske bøker som ikke lenger er interessante for vanlige bilverksted.

Huset rommer også et møtelokale som vi i begynnelsen trodde var unødvendig stort, men som etter hvert har er blitt i minste laget. Der er også et viktig kaffeloft hvor de viktigste verdensproblem løses og et kontor.

I møterommet finnes PC med internett og trådløst internett er tilgjengelig for de med egne maskiner og smart telefoner.

Klubben har fra forskjellig hold også fått en mengde ukurante lager som vi selger internt og til den som er interessert. Denne lagerbeholdningen er etter hvert blitt så omfattende at den fyller hele kjelleren. Se siden med Kjøp og Salg. Det finnes imidlertid mye mer enn det som står på listene

så hvis du trenger plugger, stifter, pærer, fordeler-lokk eller luftfilter til en nyere veteran, er det en viss mulighet for å finne det her.

I verkstedet er det alltid ett eller flere prosjekt på gang. I 2014 har det vært jobbet med en MGB som klubben skal selge, samt en Morris 1926 ombygd til gardstraktor.
Morris Gardstraktor 1926 mod

Klubben har jobbet med planer om utvidelse av lokalene og håpet på å kunne bygge garasjer etter "Båthavn" prinsippet. Vi har imidlertid møtt sterk motstand fra Ålesund kommunes vannverk på grunn av nærheten til Brusdalsvatnet. Klubben har fortsatt ingen løsning på dette, og har begynt å se seg om etter andre muligheter uten at dette er avklart pr dato. (juni 2014).

Klubbhuset er fast møteplass hver onsdag etter middag (ca17.00) og der stikker medlemmene innom enten for å fikse noe, se på pågående prosjekt, få et dårlig råd, eller kun en prat og en kopp kaffe eller vise frem et prosjekt. Det er lov å ha med seg noe godt, som blir konfiskert til felles avnytelse.

Kurt's T-ford

Bilder fra diverse sammenkomster.

Hjulhuset 2009

Slik så det ut da vi overtok eiendommen i 1989.

Hjulhuset 1989

Åpning 2009.Åpning

Medlemmer-Logg inn!

Som medlem kan du logge inn og få tilgang til medlemsrelaterte sider.

Som innlogget finner du nye menypunkter i hovedmenyen samt en egen meny i sidefeltet. Artikler som er forbeholdt medlemmer vil også bli synlige.

SAK hjulhuset

Copyright © 2013. All Rights Reserved.