Bussen 

Klubbens flotte buss ble helrestaurert av klubbens medlemmer i perioden 1986-1991 og eies nå av Storfjorden Automobil Klubb.

Bussen fremstår som original med opprinnelige registreringsnummer T-10301, og farger og merke for Stranda og Sykkylven Billag, som for lengst er blitt historie. 
Karosseriet er bygd lokalt hos Ødegaards Karosserifabrikk på Emblem ved Ålesund, og ble registrert første gang 26.mai 1950. Chassiset er  av typen 1430 Bedford 1949 type OB, som ble produsert fra 1939 til1950. Du kan se mer om OB modellene i egen link lenger nede i denne artikkelen.

Denne type karosseri med glass i tak-siden ble kalt for "Solskinnsbusser" og var de første turistbusser i distriktet. Bussen ble brukt til flere turer innen- og utenlands, bl.a. til Danmark og Frankrike, noe som er litt uforståelig målt med dagens standard

Bussen har løyvefritak og leies ut til sluttede lag, men kjøres alltid av en av klubbens godkjente sjåfører med nødvendig sertifikat og erfaring med bussen. Det er ofte et populært innslag i bryllup, 50-60-70 års lag, firma-  og vennearrangement, festivaler m.v. å bli transportert over kortere distanser med denne nostalgiske bussen. 

Forskjellen målt mot dagens turistbusser er stor. Motoren er på 3L, men kun ca 80 HK som skulle dra inntil 26 personer inklusive sjåfør + en mengde turbagasje var selvsagt lite etter dagens standard. Bremsene er like sparsommelige som motorstyrken, så nedoverbakke må motoren kjøres i lavt gir. I spesifikasjonene er Bedford type OB kun oppgitt med 27,34 HK S.A.E., men dette er Britiske skattehester som du kan lese mer om i egen artikkelHvor mange HK vår buss egentlig har, er det vanskelig å vite. Den innsatte lastebil motoren skulle være sterkere enn den som satt i bussen, men den hadde samme cu. in., så forskjellen må ligge i annen forgasser/topp e.l.
            

Bedford OB history
Bedford modeller.
           

Skatte-HK og HK

Tekniske data:
Chassis og type:  Bedford OB                                Lengde:                              8,00 m
Chassis nr:          115779                                       Bredde:                               2,25 m
Karosseri:            Ødegård Karosseri, Ålesund      Akselavstand:                     4,42 m
Motor:                  Bedford                                      Totalvekt:                           5900 kg    
Ytelse:                 84 hk                                          Sitteplasser m/sjåfør:  24 personer
Døren åpnes med hånddrevet mekanisme.