Morrisen på gamle trakter

Publisert av SAK Storfjordens automobilklubb den 22.12.17.

 Av: Synnøve og Kjell Ringdal.

 

 

Brødrene Hans Petter og Arne Geir GjerdeIrene Gjerde 91 år og Synnøve Ringdal.

En søndag i vår tok vi Morrisen med på besøk til Gjerdes Gartneri og Planteskole
 ANS som var første eier av denne bilen.

De kjøpte den ny hos Rørstad i mai 1966, den erstattet da en annen Morris varebil som ut fra beskrivelsen kunne være en Morris Minor.

Bilen ble i mange år brukt både som privatbil og til varetransport i gartneriet.

Vi var heldige og traff Irene Gjerde som fylte 91 år den dagen vi var der, hun kjente igjen bilen men hadde ikke så veldig mange minner om den.

Men sønnene Hans Petter og Arne Geir som også var til stede, fortalte om ferieturer, øvelseskjøring og litt villmannskjøring. Det var en fin grusveg tidligere til gartneriet så der ble det øvd på grus sladding.

Før en ferietur ble det satt inn et gammelt bussete fra Spjelkavikruten i varerommet (som er uten vindu) Så bar det av gårde på bilens lengste tur til Finnland.

”Se på den” sa de som satt fremme, de tre barna bak i varerommet så ingen ting.

Etter hvert så ble det kjøpt en Toyota stasjonsvogn som overtok som privatbil, mens Morrisen fikk rolige dager, men var fortsatt i bruk.

Alle tre barna har lært seg å kjørebil i Morrisen med rattgir, de brukte også bilen til de kjøpte egne biler.


Morrisen på hjemlige trakter.

 


Bilen fikk etter hvert problemer med et lager i girkassen og ble solgt til Hov/SEAS og gjennomgikk da en stor oppgradering som vist i SAK sitt bildearkiv. Bilen skiftet da også farge fra sin mosegrønne farge til rød.

Bilen har etter at  SAK overtok den, fått montert hengerfeste , blitt godkjent og er i bruk til å frakte utstyr til ulike arrangement som SAK deltar på.