SAK 30års jubileumstur

SAK 30års jubileumstur

Publisert av Sverre Barstad den 05.12.17. Oppdatert 29.12.17.

Overlandstur Hellesylt - Stryn - Grotli - Geiranger
Album - se alle bilder ved å klikke på bildet
Løpskomitèen med Irene i spissen hadde lagt ned stort forarbeid til klubbens 30 år jubileums løp og hadde forventet stor deltakelse både fra egne medlemmer og fra Jotunheimen Veteranbilklubb, som skulle være med-arrangør for løpet i forbindelse med 125 års jubileum for åpning av  Fylkesvei 63 Grotli Geiranger. Opplegget var flott og værmeldingene gode, så det er litt rart at det kun var 23 påmeldte kjøretøy, herav ingen fra Jotunheimen. Av tidligere erfaring har det vist seg vanskelig å få folk til å stille på arrangement i fellesferien, men det kan synes som man bør vente med større arrangement til etter skolestart i august.

Det var imidlertid nok deltakere til at det ble en skikkelig og trivelig tur for oss som var med.
Vi møttes på Hellesylt, mesteparten fine 60 talls biler, men Karl Mjelva og Idar Mølsæter gjorde det til et skikkelig veteranbil løp med sine 20 tall Cadillac'er.

Ståle Høydalsvik dukket også opp med sin flotte 1926 BMW Kabriolet, som han har hatt under restaurering i ca 40 år, og som nå er blitt et smykke av sjelden vare. Alle fikk utlevert et fyldig løpshefte med løypebeskrivelse og omtale av området vi kjørte gjennom. Vi fikk dessuten en konvolutt med oppgaver. Samme løpskomièen har laget mange gode konkurranser tidligere, men denne var ikke av samme klasse. Erfaringsmessig er det oftest ledsager som legger mest arbeid i disse spørsmålene og da er det lite givende at spørsmålene kun er bilrelatert og favoriserer den som er flinkest til å Google.

Første stopp var ved "Kryparsteinen" ved Honndals brua. Ifølge historien måtte kommende bruder krype gjennom denne for å bevise at de ikke hadde påbegynt last. Britt Jorunn kom seg i hvert fall enkelt igjennom selv om gullbryllup nærmer seg. Er man veteran så ….    

Neste stans var Grodås hvor Johs Klungsøyr, som kom via Kvivsvegen, sluttet seg til løpet med sin 1938 Pontiac. Litt tekniske utfordringer hører med på et slikt løp, og rett før Stryn viste Cadillacen til Karl Mjelva sin misnøye over å ha stått for lenge ubrukt ved så kraftig varmgang i bremsene og røykutvikling at Kalle fant det formålstjenlig å få bilen hentet via kranbil og fikk selv passasjerplass i Bjarne Løkens ca 50 år nyere Pontiac Bonneville Cab - også veteranbil.

Neste stans var ved Bresenteret ved Strynevatnet. Noen hadde forhåndsbestilt mens andre tok en piknik ute i det fine været. De fleste så også den interessante informasjonsfilmen som viser at det har vært mange store klimaendringer tidligere også - selv relativt kort tid tilbake.
Deretter gikk turen via Hjelle og den gamle Strynefjellsvegen til Grotli. Dette er en flott strekning med veier som passer for våre kjøretøy selv om møtende Hollendere i bobiler kan være en utfordring. En annen sak er at det ikke er mobildekning på store deler av denne strekningen, så ved fremtidige løp bør en tenke på å ha en oppfølgingsbil bakerst. Flere av bilene hadde faktisk små problemer underveis. Selv kjørte jeg som bakerste bil og fikk plutselig varsellys for lite bremsevæske. Heldigvis hadde jeg en skvett igjen, men fikk erfare behovet for støttekontakt for gamle biler på tur.

Stansen på Grotli ble kort, for mottakskomiteen ventet i Geiranger. I Geiranger fikk alle bilene parkere på Karl Mjelvas gressplen og alle deltakerne fikk gode rom. I løpet av ettermiddagen ble hotellets bade og spa fasiliteter utforsket og vi var klar til et hyggelig vorspiel med premieutdeling. Geir Vatnehol, dro av garde med gjeveste pokalen, han tok også med vandrepokalen hjem. Kurt Waagan  og Irene fikk 2 pl.  – 3 pl var Magne Dælin Lund. Alle fikk en plakett for deltakelse i løpet. Deretter en (som vanlig på Union), fantastisk bufeet og trivelig prat etterpå. Søndag hadde Idar Mølsæter invitert på Garasjevisning i den gamle Møllgarasjen hvor han har tatt opp igjen arven etter sin far. Nash-en som for noen år siden nærmest var et skogsvrak, er nå nesten ferdig og er blitt fantastisk fin. Etter en tur på den nye gangvegen langs elva gikk turen hjem enkeltvis. Hjertelig takk til arrangementskomiteen for flott tur!

Se alle mine bilder i Albumet fra turen.
Hvis noen har flere gode bilder som de gjerne vil dele, så kontakt eller send bildene til web@storfjorden.no . Det gjelder for øvrig fra alle anledninger. Gode og morsomme bilder vil vi gjerne ha.